Voordelen voor rundveehouders

Voordelen voor rundveehouders dankzij Allimax!

Gezonde dieren, gezonde bedrijfsvoering

Een zieke koe is al snel een dure koe. Behandelingen van diverse aandoeningen zijn niet goedkoop en vaak ook tijdrovend. Melk (of vlees) van een koe die een antibiotica kuur ondergaat, mag niet te koop aangeboden worden.

Voorbeeld kosten: Volgens de Gezondheidsdienst voor Dieren kost een koe met klinische mastitis, in de eerste drie maanden van de lactatie, ongeveer € 275,-. In de periode van vier tot negen maanden in de lactatie bedraagt de schade ruim € 140,-. Hierbij komen ook nog behandelingskosten en schade vanwege het voortijdig afvoeren van zieke dieren. Bovendien wordt u gekort op het melkgeld wanneer het geometrisch tankmelkcelgetal de grens van 400.000 cellen per ml melk overschrijdt en wanneer het celgetal op het moment van scheppen boven de 400.000 cellen per ml melk komt. (bron: http://www.gddiergezondheid.nl/diergezondheid/dierziekten/mastitis)

Hoeveel kost behandeling met een Allimax Bolus?

Een Allimax Bolus 25 kost €45,- De Bolus kan veehouder zelf inbrengen, geen behandelingskosten.  Verloren tijd aan de hele behandeling met Allimax Bolus: 1 minuut. 

Melk mag worden behouden, er is geen wachttijd voor vlees. Omdat Allimax Bolus geen antibiotica is.

Geen herhalingsgevallen. Geen kans op recidive omdat Allimax Bolus de biofilmformaties waarin bacteriën zich verbergen afbreekt.

Wat bespaart u met de Allimax Bolus?

Voordelen voor rundveehouder:

Directe besparing gemiddeld melkbehoud bij melkprijs voorbeeld van € 0,35 per liter:

Melk 30 liter per dag  € 10,50

Melk 210 liter per week € 73,50

Indirecte besparing: minimaal  € 275,- (zie de tekst bovenaan de pagina)

voordelen voor rundveehouders

Voordelen voor rundveehouders