Pluimvee

Pluimvee wat last heeft van onder meer bloedluis heeft veel baat bij het effect van Allimax producten. Ook andere gezondheidsproblemen worden effectief behandeld door Allimaxproducten. Pluimvee, waaronder leghennen en vleeskuikens, hebben vaak gezondheidsproblemen door de vogelmijt (bloedluis). Bloedluis is voor de praktiserende legpluimveehouder een groot probleem. Onder goede omstandigheden vermeerderd de mijt zich razendsnel wat grote gevolgen heeft voor het welzijn en de gezondheid van de dieren. Door diverse oorzaken is de bestrijding van de parasiet de laatste jaren steeds moeilijker geworden. Een bredere aanpak van het probleem is nodig om het onder controle te krijgen.

Allimaxproducten ondersteunen bij bloedluis in uw pluimveehouderij!
Pluimvee – welke gevolgen heeft bloedluis?

Bij ernstige besmettingen ontstaat bloedarmoede bij de dieren. Vermagerde dieren, een lage productie en een lagere weerstand tegen infecties behoren tot de verschijnselen. Ook worden de hennen onrustig door de bloedluis en kunnen de dieren ruw in de veren raken. Dit kan ontaarden in verenpikkerij en kannibalisme. Verder verzorgt de afname van bloed voor een verminderde productie van eimassa, een lagere groei van de kip en een
verhoogde voergift. De vogelmijt wordt vaak gezien als een belangrijke overbrenger van allerlei ziekten (bijv. Salmonella, E.coli, enz.).
Een ander probleem van vogelmijten heeft te maken met de arbeidsomstandigheden voor de pluimveehouder. Hoewel bloedluizen niet op mensen kunnen overleven, komen ze wel op de mensen die in de stal werken. Over het algemeen geeft dit niet meer dan een vervelende jeuk, maar er zijn ook mensen die allergisch op de
parasieten reageren.
Uit een enquête, die door het Praktijkonderzoek in 2004 is uitgevoerd, werd de financiële schade door de vogelmijt aan de legpluimveesector op € 11 miljoen per jaar geschat.

 ‘Als dat middel zo goed werkt, zijn we gek als we het niet gebruiken’

Gert Jan Oplaat, voorzitter van de Nederlandse Vakbond van Pluimveehouders
(bron: citaat uit artikel‘Preparaat knoflook vervangt antibiotica’,28-06-2011, Nederlands Dagblad )

Pluimvee bloedluis-vrij? Bestel hier uw Allimaxproducten voor pluimvee!